Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μόνιμη έκθεση του CERN στο Νεοχώρι Πηλίου;

  

Διαβάζουμε στον τοπικό τύπο του Πηλίου, το εξής παράξενο, μυστήριο, αλλά αναμενόμενο … τουλάχιστον για όποιους από εμάς γνωρίζουν, πως και τι γίνεται γύρω μας, επάνω μας και ειδικά από κάτω μας.


[Νότιο Πήλιο: Μόνιμη έκθεση του CERN στο Νεοχώρι: Mια σημαντική πρωτοβουλία έχει αναληφθεί από το Δήμο Νοτίου Πηλίου, σε συνεργασία με το CERN και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, για τη δημιουργία μόνιμης έκθεσης του πρωτοποριακού και κορυφαίου αυτού διεθνούς πειράματος στο Νεοχώρι.

Όπως αναφέρθηκε, από τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του CERN, μηχανικό, Ρ. Λιούις, του Δήμου Νοτίου Πηλίου από τον Κ. Παπαμαρκάκη και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον αναπληρωτή καθηγητή Φυσικής Δ.
Βουβουγιό, ο χώρος που έχει βρεθεί, ουσιαστικά είναι έτοιμος και η έκθεση θα εγκατασταθεί στο κτήριο του πρώην δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου. Θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο – Οκτώβριο και θα ανανεώνεται, θα εμπλουτίζεται, με βάση τα τελευταία επιτεύγματα της έρευνας, ώστε να είναι και επικαιροποιημένη, περιλαμβάνοντας τις τελευταίες εξελίξεις. Θα μπορούν να την επισκέπτονται μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και ο καθένας που ενδιαφέρεται. Επίσης στο χώρο θα γίνονται και σεμινάρια.

Σχετικά με το λεγόμενο μποζόνιο (σωματίδιο) του Χιγκς, ο Λιούις είπε πως η έρευνα βρίσκεται στο τελικό στάδιο, θα γίνουν κάποια τελευταία πειράματα τους επόμενους μήνες και θα ακολουθήσουν το καλοκαίρι επίσημες ανακοινώσεις για την ανακάλυψή του.

Διήμερη επίσκεψη πραγματοποίησε στην περιοχή του Δήμου Νοτίου Πηλίου, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων και αρμόδιος για την έκθεση του Προγράμματος του CERN κ. Rey Lewis. Με τον κ. Lewisη Δημοτική Αρχή είχε άψογη συνεργασία κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ομώνυμης έκθεσης που πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το περασμένο διάστημα στο Πνευματικό Κέντρο της Νέας Ιωνίας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νοτίου Πηλίου κ. Κωνσταντίνο Παπαμαρκάκη, τον εκπρόσωπο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Διονύση Βαβουγυιό, καθώς και την επιστημονική συνεργάτιδα του Δημάρχου κ. Σοφία Αρέθα, πραγματοποίησε σειρά επαφών, με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου κ. Νικόλαο Φορτούνα και με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Δ.Ε. Αφετών κ. Μαρία Παπαβασιλείου. Συναντήθηκε επίσης με τον αναπληρωτή Πρόεδρο του Συμβουλίου Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητή κ. Μιχάλη Ζουμπουλάκη.

Κύριος σκοπός των συναντήσεων, ήταν να οριστικοποιηθεί ο τόπος όπου θα εγκατασταθεί μόνιμη έκθεση του CERN στην περιοχή. Επιλέχθηκε το κτήριο του παλαιού σχολείου του Νεοχωρίου το οποίο είναι πλήρως ανακαινισμένο, βρίσκεται σχεδόν δίπλα στην κεντρική πλατεία και διαθέττει όλα τα απαραίτητα δομικά χαρακτηριστικά, ώστε να αποτελέσει τη βάση εγκατάστασης της έκθεσης.

Ο κ Lewis ξεναγήθηκε στην περιοχή, προκειμένου να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα της επισκεψιμότητας και προσβασιμότητάς της, όσο και των χώρων όπου θα εγκατασταθεί και θα λειτουργήσει η μόνιμη έκθεση.

Τέλος, έγινε επίσκεψη και αυτοψία στο χώρο που θα φιλοξενηθεί η έκθεση στο Νεοχώρι, παρουσία της Αντιδημάρχου Παιδείας και Δ.Ε. Αφετών κ. Μαρίας Παπαβασιλείου. Ο κ. Lewis έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος με τις προτάσεις που συζητήθηκαν και από τους χώρους που εξετάστηκαν και αναμένεται η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ, Δήμου Νοτίου Πηλίου, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και CERN σχετικά με μόνιμη εγκατάσταση και λειτουργία της έκθεσης η οποία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα θα λειτουργήσει έως τον ερχόμενο Οκτώβριο. "Ταχυδρόμος, Πανθεσσαλική Εφημερίδα."]

Λογικές ερωτήσεις που προκύπτουν: Το ενδιαφέρον τόσο από μεριάς Cern  όσο και της τοπικής αυτοδιοίκησης να γίνει η πρώτη μόνιμη έκθεση στον κόσμο εκεί είναι τυχαίο; Τι να εξυπηρετεί άραγε, γιατί η λεγόμενη  «τουριστική προβολή» του απομονωμένου Πηλιωρείτικου χωριού είναι ανύπαρκτη, ή μηπως τρέχει και κάτι άλλο;

Σχολιάζοντας το με ανθρώπους του χωριού εδώ στο Πήλιο, είπαν: «Άνοιξαν την Πύλη».


Να μην ξεχνάμε ότι το Πήλιο πήρε την ονομασία από τους αρχαιότατους χρόνους και σημαίνει Πύλη Ηλίου. Μια από τις Πύλες του θεωρείται και η Μακρινίτσα, όπου οι ‘τέκτονες’ έχτισαν στις αρχές του 1800 (προ επανάστασης) στη δυτική άκρη της πλατείας, το εκκλησάκι του Αι Γιάννη του Προδρόμου. Στις μαρμάρινες πλάκες του δεν παρέλειψαν μαζί με τα χριστιανικά σύμβολα, να χαράξουν επίσης παγανιστικά και μασονικά, σιωνιστικά. Επίσης δεν παρέλειψαν και  μερικούς GreenMan [εικ. 17] στις κολώνες !

Νεοχώρι ένα σχεδόν εγκαταλελειμμένο -αλλά πανέμορφο- χωριό χμμμ! Αφού πρώτα κάψανε το δάσος του, το 2008 για να μην περνάνε οι Κένταυροι από την πύλη [7] τώρα θέλουν να ελέγξουν και το Vortex του Βόλου (τρομάρα τους). Ενώ παιδεύονται να το ελέγξουν από τις υπόγειες αίθουσες του Βόλου συνεχώς αποτυγχάνουν.

Μα πως να το πετύχουν οι μυημένοι, όταν αντί αν τρώνε «Κθούλου στα κάρβουνα με σώς μυημένων;» αυτοί τον λατρεύουν σαν θεό;

Μάλιστα όταν υπάρχουν, οι ΜΗ-μυημένοι, που τον «μεγάλο θεό Κθούλου» τον τρώνε με λαδολέμονο στα κάρβουνα και τους έχουν χαλάσει τα σχέδια !!!
Όχι μάγκες μου, η Πύλη ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ !!!! όσο ο ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ κάνει παιχνίδι και το παιχνίδι του ΚΑΤΕΡΓΑΡΗ είναι να χαλάει τα δικά σας παιχνιδάκια.

Για να δούμε τι έχουμε γράψει σε ανύποπτο χρόνο για το θέμα με τους «μυημένους» και φυσικά θα επανέλθω οσονούπω …

Έκτακτα Νέα! Ο Ίων Ανακάλυψε το DOG particle!

Γορίτσα, Βόλος, του ανταποκριτού μας Ιάσωνα Ντογγονίδη© Σε μια εντυπωσιακή ανακάλυψη στο κβαντικό συσχετιστικό σύμπαν, ο Ίων ανακοίνωσε σήμερα ότι αυτός και οι υπό βαθειά κάλυψη συνάδελφοι του (ναι, ναι, είναι Έλληνες που δουλεύουν για τα Αμερικάνικα Black Projects, σσσσσ μην μας ακούσουν) ανακάλυψαν το άπιαστο DOG particle.

«Ήταν ακριβώς εκεί που περιμέναμε να είναι, ενσωματωμένο σε μια Αστροπύλη κοντά στο σύστημα του Σειρίου» μας δήλωσε ο Ίων Σογγαμίδης.

Συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι σύμπτωση ότι το θρυλικό DOG particle θα ανακαλύπτονταν κοντά στο μυθικό «Dog Star» στο αστερισμό του Μεγάλου Κυνός «Canis Major»!

«Είναι η περίπτωση του σκύλου που κυνηγάει την ουρά του» φώναξε ενθουσιασμένος ο Ίων. «Μάθαμε ότι το DOG particle συνδέεται απ ευθείας με την ανοιχτή Αστροπύλη πάνω από την Γορίτσα [1] (αυτός ο περίεργος λόφος στον Βόλο που οι Γερμανοί τον είχαν κάνει σουρωτήρι με τρύπες στην κατοχή, ψάχνοντας οι χαζοί Φρίτσηδες την Αστροπύλη για την Ανδρομέδα) που εκπέμπει τις νύχτες προς τα πάνω στο τρανσγαλαξιακό υπερδιαστατικό Finnobaciko μεταμορφικό κουτί που βασίζεται στην Ακαδημαϊκή δουλειά μας πάνω στο μοντέλο εξώκοσμης μηχανικής των Rosen-Edgar Rice Burroughs-Cretin Einstein.
«Μπορεί να χρειαστεί να μάθουμε ότι το άπειρο στροβίλισμα του θανάτου και της γέννησης,
απ’ όπου δεν μπορούμε να δραπετεύσουμε, είναι δική μας δημιουργία, δική μας αναζήτηση.»























terrapapers

ntokoumentagr.blogspot.gr